
Με βασικό μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες και τα επιμέρους προβλήματα, η φετινή εκστρατεία δακοκτονίας στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Ιουλίου στην Τρίπολη η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Γιώργος Μπουραζάνης, παρουσίασε τον αναλυτικό σχεδιασμό και τις φάσεις του προγράμματος δακοκτονίας, εξηγώντας τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Παράλληλα, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων, δίνοντας διευκρινίσεις για κρίσιμα ζητήματα, όπως οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τα προβλεπόμενα από τον νόμο χρονοδιαγράμματα, η λειτουργία των εργολάβων αλλά και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται.
Ο κ. Μπουραζάνης δεν απέκρυψε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και προβλήματα, τα οποία όπως τόνισε μπορεί να οφείλονται σε ανθρώπινα λάθη, σε νομοθετικές προβλέψεις ή σε νόμιμα δικαιώματα πολιτών. Παρ’ όλα αυτά, ξεκαθάρισε πως η εκστρατεία στην Πελοπόννησο θα προχωρήσει κανονικά και σύμφωνα με τη νομοθεσία, με τα απαραίτητα κονδύλια εξασφαλισμένα.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι παρούσα και, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι γεωπόνοι των ΔΑΟΚ υπερβαίνουν εαυτούς για να προστατεύσουν αποτελεσματικά την ελαιοπαραγωγή», σημείωσε ο ίδιος, απευθυνόμενος στους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής. Επισήμανε δε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών και των καλλιεργητών για να διασφαλιστεί η παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου, προϊόν με μεγάλη οικονομική και πολιτιστική αξία για την Πελοπόννησο.
Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση πως η Περιφέρεια παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των εργασιών και πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις, ειδικά στις Περιφερειακές Ενότητες όπου ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι ψεκασμοί.
Ι.Θ.Π.
